Bøger om Børsen

Børsen blev opført i 1620’erne som handelsbygning af Christian IV og fungerede helt op i 1800-tallet som varebørs. Frem til 1974 rummede bygningen Københavns Fondsbørs. Børsen regnes for et af de fineste eksempler på nederlandsk renæssance i Danmark. I dag er bygningen ejet af Dansk Erhverv, og fungerer derfor som kontorbygning og hovedkvarter for en af landets største erhvervs- og arbejdsgiverorganisationer (Wikipedia).

Hos Danskernes Historie Online kan du læse mere om Børsens historie i følgende bøger:

”Bidrag til Børsens Historie i de første halvhundrede Aar” fra 1858 – adgang til download tryk her.

”Indenfor snorene : fondsbørsvekselerernes historie – især til 1945” – adgang til download tryk her.

”København før og nu – og aldrig, bd. 1, Slotsholmen” med en et rigt illustreret kapitel om Børsen – adgang til download tryk her (bemærk, stor fil).

Per Hundevad Andersen
Leder, Danskernes Historie Online

One thought on “Bøger om Børsen

  1. Jeg græder! Det var min gamle rbejdsplda. Jeg arbejde på Københavns fondsbørs. Jeg tænker på den store sal med marmorgulvet i de smukkeste røde og gule farver, på søjlerne også i elfenbensfarvet marmor. På narvalstænderne, måske har de reddet dem. På de mange. Lyindfattede malede loftsvinduer. På. Ord kontorer var der gyldenlæder på. Æggene, som. I ikke måtte røre. Dvs. Der måtte F.eks ikke stå reoler op af væggene eller borde og lignende. Læderet var somvådt spændt ud over forme i forskellige mønstre arabesker, vinranker , drueranker osv. og bemalet med rødt og belagt med ægte guld. Selvom det var blevet brunt og farverne samt guldet blegt og væk nogle steder var det meget smukt. Den særlige trappe op til tårnet med snoning meget smal og et gelænder lavet af hollændere i de smukkeste udskæringer.
    Gyldenlæderet kan bi nok aldrig mere skaffe, tror jeg, og trappen kan måske efterlignes, men det bli er jo ikke det samme.
    Grethe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait